Het Ensemble

Het christelijk Delta Mannen Ensemble is opgericht in 2011 en bestaat uit 20 zangers verdeeld over 4 partijen. Vanaf het begin staat het ensemble onder leiding van Dinant Struik en bekwaamt het zich in de zangkunst waarbij het accent ligt op een gevoelvolle vertolking van (bewerkingen van) psalmen en geestelijke liederen. Ook wordt er anderstalig werk gezongen.

Het christelijk Delta Mannen Ensemble (afgekort DME) heeft een aantal “eigen” vocale solisten en wordt veelal op het orgel begeleid door de vaste organist Jan Rozendaal (www.janrozendaal.nl). Daarnaast beschikt DME over een aantal musici die incidenteel het koor begeleiden (vleugel, strijkers, damesstemmen enz.). De leden van het DME komen uit Gouda, Voorne-Putten, Ridderkerk en Barendrecht, de Hoekse Waard, Goeree-Overflakkee en Schouwen Duiveland. Daarom is de naam “Delta” gekozen.

Repetities vinden plaats in Dirksland, gemiddeld eens per 3 weken. Lidmaatschap van het DME betekent “er zijn”. Omdat DME in principe niet groter wordt dan 22 leden, is ieder lid belangrijk en wordt zelfs een stukje thuisstudie verwacht. Er is een lijstje met potentiële DME-leden die zich hebben gemeld en eventueel in aanmerking komen voor een plaatsje op het DME als er een vacature komt.

Voor inlichtingen hierover kan contact worden opgenomen met de dirigent: dinantstruik@me.com

Voor algemene zaken en inlichtingen over concerten/zangavonden waaraan DME mee kan werken kan contact worden opgenomen met de voorzitter: henrivdree@solcon.nl

Het ensemble bestaat momenteel uit onderstaande leden:

1e tenor 2e tenor bariton bas
Albert van Heinsberg Jaap de Berg John van den Bosch Peter Flikweert
Johan Flikweert Teunis Aleman Wijnand den Hertog Thijs-Jan van der Weijden
Pieter Flikweert Dennis Kalle Gerrit Kloos Kees Mallegrom
Erik Duifhuizen Mart Struijk Henri van de Ree William Jelier
Marco de Groen Gerbren Meijer Martin Bakker Hans Bakker
    Edwin van der Perk